Workshop Safarifotografie, een goede voorbereiding op uw fotovakantie

Eindelijk is het dan zover. De spaarpot zit vol en u gaat een reis boeken naar een ver land met veel beesten. En die gaat u natuurlijk veelvuldig fotograferen. Maar u kent ook de verhalen van fotografen die teleurgesteld terug komen. Er ging teveel mis, waardoor veel foto’s onscherp zijn, of volkomen fout belicht. Of ze waren te vroeg, te laat, te ver, te hoog, te laag, of afgeleid. Beesten fotograferen in het wild is een vaardigheid waar je eigenlijk op zou moeten oefenen voordat het voor ‘het eggie’ is.

Speciaal voor fotografen die op fotosafari gaan, heeft Bart Fotografie een workshop ontwikkeld die je alvast laat wennen aan het fotograferen van grote beesten, in de Nederlandse ‘wildernis”. We gaan naar een plek van uw keuze om daar te oefenen. Hieronder treft u deze locaties. Samen kiezen we er 1 of meerdere waar we die dag langs gaan.
 
De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor dierfotografie. Maar we behandelen ook materialen en accessoires die daarbij van pas komen. Zoals beanbags, statieven, extenders, etc.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we samen een (of meerdere) geschikte locatie(s) uit. Daar verzamelen we en wandelen door dat park. De sport is het dier zo te fotograferen dat het in een mooie natuurlijk setting staat. Naast scherpte letten we vooral ook op compositie en het juiste gebruik van de natuurlijke lichtomstandigheden.

Te bezoeken locaties;
De Oostvaardersplassen (Lelystad, Konikpaarden)
De Amsterdamse Waterleidingduinen (Zandvoort, Vossen en Damherten)
Wildpark Anholter Schweiz (Duitsland net over de grens, divers Europees wild)
De Apenheul (Apeldoorn, Apen)
Ouwehands dierenpark (of andere dierentuin naar keuze), (Rhenen, diverse wild)
Lentevreugd (Katwijk, Konikpaarden en Schotse Hooglanders)

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij dieren in de ruimte zijn er vaak storende elementen in beeld. Die leren we weg te poetsen. Maar vooral kleur, contrast en belichting kunnen veel fraaier worden in de nabewerking. Dat doen we in Garderen, maar het kan ook op jouw pc of laptop.

De cursus is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 8.00 uur tot 9.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 14.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de fotobewerking tot 15.00 uur.

Kosten per persoon; 195 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 150 euro).
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken en reiskosten zijn inbegrepen, lunch en eventuele entree is voor eigen rekening. De workshops kunnen alle dagen van de week gegeven worden, het gehele jaar door.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]