Mijn naam is Bart Stornebrink, aangenaam. Leuk dat je een kijkje komt nemen in mijn fotowereld. Ik stel me even kort aan je voor. Ik ben geboren in Hilversum op 18 maart 1959. Vader van Nina en Milan. Ik fotografeer mijn hele leven al mensen, cultuur en natuur. Mijn levensmotto is; ‘elke dag iets ontdekken.’

In mijn werk heb ik de kracht van de foto altijd strategisch ingezet. Eén beeld zegt nog steeds meer dan duizend woorden. Het plaatje moet een verhaal vertellen, je aan het denken zetten, een boodschap hebben, RAKEN. Eerst jezelf en daarna hopelijk ook anderen. Ik maak er een gewoonte van om me eerst goed in mijn onderwerp te verdiepen. Zomaar wat in de rondte schieten levert meestal niet zoveel op. Raak schieten, dat is het doel. En toch ook het aller belangrijkste niet uit het oog verliezen; genieten van het moment. Al duurt dat soms maar een fractie van een sluitertijd.

De laatste jaren geef ik veel les in fotografie. Een ander leren beter te fotograferen, anders te leren kijken, raak te leren schieten, dat vind ik zo mogelijk nog leuker dan het zelf te doen. Het ‘AHA’-moment van een collega fotograaf is net zo bevredigend als het ‘YES’-moment wanneer je zelf raak schiet. Kijk maar eens naar mijn workshop aanbod. Wie weet ontmoeten we elkaar.