Workshop voor (groot)ouders met hun (klein)kind, of voor het hele gezin

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor ouders met hun kind(eren) en natuurlijk de opa's en oma's met hun kleinkind(eren). Lekker een dagje uit in de natuur, in de stad, of in een (dieren)park en leren fotograferen tegelijkertijd. Het is ook een mooie gelegenheid om de onderlinge band te verstevigen, of te testen. Samenwerken en loslaten. Elkaars kijk op de wereld zien, begrijpen en respecteren. Bart Fotografie heeft veel ervaring in het geven van deze workshops en is er voor opgeleid.

De workshop bestaat uit drie onderdelen;

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera en het schrijven met licht (foto-graveren).
Ik laat jullie zien welk type lenzen en welk type camera's er zijn en wat voor soort foto’s je daar mee kunt maken. Voor de compactcamera's leg ik uit wat je daar wel en wat je daar niet mee kunt. Een camera is te leen als je er zelf geen hebt.
Thema's die aan bod komen zijn;
- De compositie
- De scherpte/diepte
- De belichting
- De juiste timing

Het onderwerp
Afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en de persoonlijke voorkeur, kunnen we ieder onderwerp kiezen. Portret, landschap, de stad en macro zijn onderwerpen waar je aan kunt denken. Maar er is ook al een keuze gemaakt uit vaste thema's. Zie verder op deze pagina.

De nabespreking
Na de fotosessie nemen we plaats achter de pc en halen onze foto’s binnen. Ik laat zien hoe je dat doet en hoe je foto’s sorteert en bewaart. Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal (en heel simpel) kunt doen met een beeld, om er echt het allerbeste uit te halen. Maar het is vooral een mooi moment om samen naar elkaars foto's te kijken en daar iets van te zeggen en van te leren.

Deze workshop is samengesteld voor ouders (en opa's en oma's) met (klein)kinderen van 10 tot 18 jaar. Fotografie is een mooie metafoor voor non verbale communicatie. Samen fotograferen versterkt de band en geeft je een beter inzicht in hoe de ander naar de wereld kijkt. Bovendien is het een heerlijk dagje uit samen. Deze workshop is altijd 1-op-1, dus niet in groepen. Tenzij je zelf als groep wilt inschrijven. Zo krijg je alle aandacht op deze leerzame dag.
Ik geef fotografielessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Ik ben gediplomeerd fotografie docent en kindercoach. Daarnaast ben ik oprichter en eigenaar van het succesvolle KidzKlix concept.


We starten om 9.00 uur tot ongeveer 9.45 uur met de theorie. Dan gaan we tot 15.00 uur fotograferen. Daarna bespreken we de foto's van elkaar tot 16.00 uur. Dat doen we op mijn adres in Garderen op de mooie Veluwe.
Kosten per koppel 195 euro. Bij boeking met twee of meer koppels tegelijk, 20% korting. Groepsgrootte bij gelijktijdige inschrijving tot maximaal 3 koppels (1 ouder met 1 kind).
Annuleringskosten na bevestiging reservering zijn € 75,00, tenzij er een nieuwe datum wordt gevonden. Bij annuleringen binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop zijn de kosten € 75,00 ongeacht of er een nieuwe datum wordt overeengekomen.

In de prijs zijn ingegrepen;

- Koffie, thee, frisdrank met wat lekkers daarbij
- Mijn reiskosten (tot 50 km)
- Mijn entree gelden (tot 15 euro)
- Leencamera('s)
- Sfeerbeelden van de workshop

- Uur fotobewerking aan de computer

Eventuele entree gelden van de deelnemers en de lunch zijn voor eigen rekening (we nemen altijd zelf een boterhammetje mee).

Om het makkelijker te maken heb ik al een aantal thema's uitgewerkt. Je kunt één van deze thema's kiezen voor een leuk en leerzaam dagje fotograferen. Thema’s waaruit je kunt kiezen;

- Macrofotografie (Op ontdekking in de natuur)
- Landschapsfotografie (Veluwse schoonheid)
- Vogelfotografie (Vanuit een schuilhutje)
- Dierentuin (Kunnen dieren lachen)
- De stad (Ontdek haar geheimen)
- Portretfotografie (Spontane portretjes maken)

De workshops worden naar wens op alle dagen van de week gegeven, het gehele jaar door.
Uiteraard worden de onderwerpen aangepast aan het seizoen en jullie wensen.


Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]