Cultuur en natuur in Marrakesh

In maart 2015 organiseert Bart Photography een fotoreis naar Marrakesh, Marokko. Een prachtige mix van de Marokkaanse cultuur van marktjes, steegjes en monumentale gebouwen en een trip naar het Atlasgebergte voor schitterende uitzichten en de rijke flora en fauna. En tussendoor kun je genieten van culinair Marokko en leer je natuurlijk mooie foto’s te maken. Dus een lekker weekje er even tussenuit. Begeleidt door een ervaren fotograaf en prettige gastheer. Alles is geregeld en er wordt voor ons getolkt.

Dag 1
Aankomst op vliegveld, transfer naar Riad Sadaka. Ontvangst in de Riad met een welkomstdrankje. Kamers betrekken en installeren. Afhankelijk van de aankomsttijd, lunch en/of diner. Na het diner een korte presentatie van Bart over de plannen deze dagen. De avond is vrij. Op tijd naar bed, want de volgende dag staan we vroeg op.

Dag 2
Ontbijt om 6.00 uur. 7.00 uur vertrek met lokale natuurgids voor een dagje naar de schitterende Ourika Valley om te genieten van het landschap, de uitzichten en natuurlijk om er te fotograferen. We lunchen in een lokaal restaurantje met een beroemde Tanjine. Een stoofpotje met lokale gerechten. Na de lunch rijden we naar een grot waar duizenden vogels broeden. We kunnen daar langs en onder door wandelen. In de avond dineren we in de Riad.
* Als alternatief is er de keuze voor een bezoek aan de kust en een gebied waar we water- en kustvogels kunnen zien en van het strandleven kunnen genieten. Deze rit is echter 2,5 uur. We gaan alleen als alle deelnemers daarvoor kiezen. Dit kan op het laatste moment in Marrakesh nog worden besloten.

Dag 3
Ontbijt om 9.00 uur. Om 10.00 uur gaan we wandelen in de omgeving op de markten en in de smalle straatjes van Marrakesh. We gaan genieten van de couleur locale en er prachtige foto’s van maken. We worden begeleid door een ervaren stadsgids die de stad goed kent en ons langs ‘must see’ plekken leidt.
De lunch gebruiken we in de Riad om 13.00 uur. Rond 15.00 uur gaan we weer verder met onze stadexcursie. Tegen de avond gaan we eten op het beroemde Jemaa el Fna plein. Na het diner gaan we terug naar de Riad. Op tijd naar bed, want de volgende morgen staan we weer vroeg op. 

Dag 4
Ontbijt om 7.00 uur. 8.00 uur vertrek met een lokale natuurgids naar Oukaidem Mountain voor een dag in het hoogste skigebied van Noord Afrika. De uitzichten zijn nog spectaculairder. In dit gebied verblijven veel soorten trekvogels in deze periode van net jaar. We lunchen in een lokaal restaurantje onderweg. Na het middagdeel dineren we in de Riad. In de avond bekijken en bespreken we onze foto’s van de afgelopen dagen op de beamer.

Dag 5
Ontbijt vanaf 9.00 uur. De dag is vrij in te delen afhankelijk van het vluchtschema. Is die na de lunch, dan is de lunch inbegrepen. Transfer naar het vliegveld.

Kosten
600 euro per persoon. Minimum aantal deelnemers is 5 (maximaal 8).

Periode
Voorjaar en najaar 2015. Bel en overleg voor exacte data.

Inclusief zijn;

  • Alle overnachtingen (4 x op basis van een tweepersoons accommodatie)
  • Alle transfers (vliegveld en locaties)
  • Alle maaltijden (koffie, thee en water hele dag gratis in de Riad)
  • Alle gidsen (Engels sprekend en deskundig met lokale omstandigheden)
  • Professionele reisgids, gastheer, cursusleider en fotograaf (Bart zelf)

Exclusief zijn;

  • Vliegticket naar en van Marrakesh (zelf te regelen)
  • Eventuele entreegelden
  • Fooien
  • Alle alcoholica en frisdranken
  • Toeslag eenpersoons kamer

Adresgegevens Marrakech;
RIAD SADAKA - Sidi Ahmed Soussi - Derb Talmoudi 34 - Marrakech - Morocco - 212 524 391 150 - www.riad-sadaka.com - [email protected]