Workshop vlinders en orchideeën in het vrolijke Viroinval
 

Voor de echte vlinder en orchideeën liefhebber organiseer ik de macrofotografie reis naar Viroinval in België. Viroinval ligt in een prachtig glooiend kalksteen landschap in de Zuidelijke Belgische Ardennen. Het gebied staat bekend om zijn orchideeën en vlinders. Gedurende een lang weekeinde trekken we gezamenlijk langs enkele befaamde kruidenweides en diepe kloven waar we op zoek gaan naar de mooiste macro onderwerpen.

Het is een geheel verzorgde reis. We verblijven in onze eigen ruime Gite. Het enige dat je eigenlijk mee hoeft te nemen is je fototas en een goed humeur. Elke dag starten we vroeg (6 uur gemiddeld afhankelijk van het weer). Om 9.30 uur genieten we van een ontbijt en bespreken het vervolg van die ochtend. Rond 12.30 uur gaan we gezamenlijk lunchen. Na de lunch gaan we weer een paar uurtjes fotograferen en komen naar de Gite rond 17.00 uur voor een lekker koel drankje. Elke avond bespreken we de die dag gemaakte foto’s op de beamer. Je neemt dus zelf een laptop mee om je foto's van die dag te sorteren (als je geen laptop hebt, dan kun je de mijne daarvoor gebruiken). Bij mij lever je dan tien foto's in die we met alle andere foto's samen bespreken. Dat doen we na het diner dat van 19.00 tot 21.00 uur wordt geserveerd.

De vertrekdata zijn op aanvraag. We ontvangen je met een drankje en genieten van ons eerste diner. Na het diner geeft Bart een presentatie over de macrofotografie en bespreken we de opdrachten voor dit actieve weekeinde.
De reis duurt 4 dagen. Zondag sluiten we na de ochtendsessie het weekeinde af om 9.30 uur met een ontbijt. Na het leeg ruimen van onze kamers is er de mogelijkheid om nog gezamenlijk te fotograferen tot 13.00 uur. Dit is op basis van vrijwilligheid. We fotograferen dus op vrijdag, zaterdag en zondagmorgen. De reis kost € 495,00 all-in. Alleen het vervoer is voor eigen rekening. Het is mogelijk om een niet fotograferende partner mee te nemen. Die betaalt € 175,00 voor dit weekeinde. Geef dat tijdig aan i.v.m. de kamerindeling.

Als je met ons mee wilt, schrijf je dan nu in. Of bel met 0653384575 voor meer informatie. We zien elkaar in de Ardennen!

Impressie 2014, impressie 2015, impressie 2016, impressie 2017, impressie 2018, impressie 2019