Workshop dierentuin fotografie, kunnen dieren lachen?

Waar vind je meer fotogenieke modellen dan in de dierentuin. Lekker compact alles bereikbaar op de vierkante kilometer. Thema van deze workshop is; 'kunnen dieren lachen?'. We maken portretten van dieren en kijken of we emoties kunnen waarnemen. En we ontdekken dat dieren echt heel anders zijn dan mensen als het om poseren gaat.

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor dierfotografie.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we samen een geschikte dierentuin uit. Daar verzamelen we en wandelen als groepje door die dierentuin heen. De sport is zo te fotograferen dat het niet zichtbaar is dat het om een dier in gevangenschap gaat. Middelen als compositie, scherpte/diepte en vooral timing zullen we in gaan zetten om tot een naturel en pakkend portret te komen.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij dieren in gevangenschap zijn er vaak storende elementen in beeld. Die leren we weg te poetsen.

De cursus is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 9.00 uur tot 10.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 15.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de fotobewerking tot 16.00 uur. Dat zal plaats vinden in Garderen, maar kan eventueel op bij jou op de pc, of laptop.

Kosten per persoon; 195 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 150 euro).
Annuleringskosten na bevestiging reservering zijn € 75,00, tenzij er een nieuwe datum wordt gevonden. Bij annuleringen binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop zijn de kosten € 75,00 ongeacht of er een nieuwe datum wordt overeengekomen.

Groepsgrootte tot maximaal 4 personen.
Koffie, thee, frisdranken zijn inbegrepen. Lunch is voor eigen rekening, evenals de entreegelden en de reiskosten voor cursist en workshopleider. De workshops kunnen alle dagen van de week gegeven worden gedurende het gehele jaar.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]