Workshop reisfotografie, de geheimen van de stad

We zijn zo aan het jachten en jagen dat we de stad niet meer zien zoals hij is. We gebruiken hem alleen nog maar om ons voort te bewegen, te winkelen en te wonen. Het thema “Ontdek de geheimen van de stad” laat je al wandelend nieuwe dingen ontdekken die je nog nooit eerder zijn opgevallen. We gaan dan wel naar een oude stad, want die hebben meer geheimen te verbergen dan nieuwe steden.

De workshop bestaat uit drie onderdelen;

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor de stad.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we samen een geschikte stad uit ergens in Nederland. En dus het liefst een oude stad, waarin architectuur een belangrijke rol speelt. We gaan iets leren over perspectief en lijnenspel, maar ook over verborgen plekjes en het dagelijks leven in een stad.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij steden komt het erg nauw met de onder- en overbelichting in luchten en gevels, maar zeker ook met de perspectivische vertekening van onze objectieven. Dat doen we in Garderen, maar het kan ook op jouw pc of laptop.


De cursus is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 8.00 uur tot 9.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 14.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de fotobewerking tot 15.00 uur.

Kosten per persoon; 195 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 150 euro).
Annuleringskosten na bevestiging reservering zijn € 75,00, tenzij er een nieuwe datum wordt gevonden. Bij annuleringen binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop zijn de kosten € 75,00 ongeacht of er een nieuwe datum wordt overeengekomen.
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken zijn inbegrepen. Reiskosten, lunch en eventuele entree is voor rekening van de cursist.


Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. De workshops kunnen alle dagen van de week gegeven worden, het gehele jaar door.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]