Workshop landschapsfotografie, kijken en kaderen

Landschappen lijken een makkelijk foto onderwerp. Je wandelt wat en schiet wat om je heen. Maar van alle soorten fotografie is het landschap verreweg het moeilijkste onderwerp. Er is een vier-stappenplan dat je anders laat kijken naar je omgeving. Dat maakt het mogelijk om je camera op die ene plek neer te zetten waar de foto opvallender van wordt. Ga maar eens mee en ervaar je eigen blikveld.

De camera
Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden. We bekijken welke lenzen geschikt zijn voor landschappen en we bekijken het gebruik van filters.

Het onderwerp
Vooraf kiezen we een geschikt landschap uit ergens in Nederland. Je mag ook zelf daarin meedenken. Wordt het bos, de polder, kust, zoet water, heide, zandverstuiving, het maakt niet uit. Kom ook gerust met een voorstel. We starten iets vroeger dan normaal, omdat het daglicht zeer bepalend is voor de sfeer.

De nabewerking
Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Vooral bij landschappen komt het erg nauw met de detailweergave en de onder- en overbelichting in luchten en gronddelen. Dat doen we in Garderen, maar het kan ook op jouw pc of laptop.


De cursus is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 8.00 uur tot 9.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 14.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de fotobewerking tot 15.00 uur.

Kosten per persoon; 195 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 150 euro).
Annuleringskosten na bevestiging reservering zijn € 75,00, tenzij er een nieuwe datum wordt gevonden. Bij annuleringen binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop zijn de kosten € 75,00 ongeacht of er een nieuwe datum wordt overeengekomen.
Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken zijn inbegrepen. Reiskosten, lunch en eventuele entree is voor rekening van de cursist.


Groepsgrootte tot maximaal 4 personen. Koffie, thee, frisdranken en reiskosten zijn inbegrepen, lunch is voor eigen rekening.
De workshops kunnen alle dagen van de week gegeven worden, het gehele jaar door.


Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]