Fotohut voor vogelliefhebbers

In Garderen op de Veluwe, ligt een kleine fotohut midden in het bos. Op deze locatie is tevens een permanente schuiltent met voerplek aanwezig van waaruit met diverse achtergronden bosvogels gefotografeerd kunnen worden. De vogels worden het gehele jaar gevoerd en zijn daardoor niet schuw en laten zich gemakkelijk benaderen. De fotosettings zijn bewust zo opgesteld dat het ook zeer geschikt is voor (beginnende) fotografen met kortere lenzen. Maar vooral om de hoogste kwaliteit te kunnen halen, doordat de vogels soms op maar twee meter afstand zitten. De locatie is geschikt voor twee fotografen tegelijk.

Omdat ik soms teleurgestelde gezichten zie, omdat mensen verwachten dat je hier midden in de 'wildernis' zou zitten, wil ik vermelden dat de hut en de tent in mijn tuin staan naast een recreatiechalet. De locatie is op een recreatiepark aan de rand van het bos. De vogels zijn er echter niet minder door, evenals de setting. Bovendien heb je een toilet dichtbij en een bak verse koffie.
Er wordt hier niet gewerkt met een code kastje, maar je wordt persoonlijk gastvrij ontvangen. Als je dat allemaal niet wilt en gewend bent om bij andere hutten midden in het bos te zitten, dan kun je die beter huren. Ook fotografen die mopperen over te weinig soorten, beveel ik van harte de 'multi soorten hutten' van de concurrentie aan.

De kosten zijn 60 euro voor de eerste persoon per hele dag (vanaf 8.00 uur tot 16.00 uur van 1 april tot 1 oktober, 9.00 uur tot 16.00 uur van 1 oktober tot 1 april). De tweede persoon betaalt slechts 20 euro. Kinderen onder de 18 zijn gratis. Kom op tijd, want ik heb meerdere afspraken op een dag.

Er zitten geen plancetten in de hut om rijstzakken op te leggen, dus neem een statief mee. Je kunt voor deze gelegenheid een driepoot met zwenkkop huren, mocht je er zelf geen hebben. De kosten zijn € 15,00 per dag. Fotograferen zonder speciaal vogelstatief is niet aan te bevelen i.v.m. onscherpe foto's. Je fotografeert door een camouflage gaas en dus niet achter glas.

Ik hanteer geen dagdelen. Vooraf reserveren, betaling alleen gepast contant. Afzeggen vanwege weersomstandigheden is zonder consequenties. Er wordt dan wel een nieuwe datum gepland. Alle overige afzeggingen korter dan 5 dagen voor de geplande datum, worden doorberekend.
Ook gehonoreerde datumverzoeken en toezeggingen per mail gelden als een reservering. Er wordt bij annulering een factuur gestuurd van 50% van de gederfde inkomsten. Het is namelijk een verloren dag waarin wij geen nieuwe huurder meer kunnen vinden.

Op de locatie vind je;

  • 2 ingerichte fotospots
  • 100% vogelgarantie (minimaal 15 soorten)
  • Het gebruik van de hut, stoeltjes en de schuiltent
  • De fotoplekken voorzien van fraai decoratiemateriaal
  • Voorafgaande voerperiode, voer beschikbaar

En de koffie met een versnapering staat voor je klaar en het gebruik van het sanitair is inbegrepen.
Bel, of mail voor de beschikbaarheid; 0653384575, [email protected]


Overnachten kan bij deze drie hotels, allen op minder dan vijf minuten:
Bilderberg Het Speulderbos
Bilderberg Residence Groot Heideborgh
Hotel de Veluwe


Een paar spelregels die bij mijn fotolocatie horen;
- Er wordt NIET gevoerd rond de vijver! De reden is, dat ik mijn fotoschilderijtje zo mooi en natuurlijk mogelijk wil houden. Daar zit veel tijd en energie in. Voer geeft humus, onkruid en schimmel. Fotografen die zich daar niet aan houden, wordt € 25,00 schoonmaak- en reparatiekosten in rekening gebracht.
- Er is ook een schuiltentje met een voerplek en daar mag het uiteraard wel, maar met mate. Voer is aanwezig.
- Rokers (buiten!) graag jullie peuken meenemen als je weg gaat. Geldt ook voor ander afval.
- Graag zoveel mogelijk in de tent en de hut verblijven om de vogels niet onnodig te verstoren. Bovendien heb je zo ook meer te fotograferen.  Soortenlijst boshut GarderenSoortenlijst boshut Garderen