Fotohut voor vogelliefhebbers

In Garderen op de Veluwe, ligt een kleine fotohut midden in het bos. De vogels worden het gehele jaar gevoerd en zijn daardoor niet schuw en laten zich gemakkelijk benaderen. De fotosetting is zo opgesteld dat het ook zeer geschikt is voor (beginnende) fotografen met kortere lenzen. Maar vooral om de hoogste kwaliteit te kunnen halen, doordat de vogels soms op maar twee meter afstand zitten.

Ik zie soms teleurgestelde gezichten, omdat mensen verwachten dat je hier midden in de 'wildernis' zou zitten. Ik wil vooraf even vermelden dat de hut in mijn tuin staat naast een recreatiechalet. De locatie is op een recreatiepark aan de rand van het bos. De vogels zijn er echter niet minder door, evenals de setting. Bovendien heb je een toilet dichtbij en een bak verse koffie. Er wordt hier niet gewerkt met een code kastje, je wordt persoonlijk gastvrij ontvangen.

De kosten zijn 50 euro per hele dag (vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur). De hut wordt alleen doordeweeks verhuurd aan maximaal 1 persoon per datum. I.v.m. de vakantieperiode op het park, verhuur ik alleen nog van 1 september tot 1 april.

Er zitten geen plancetten in de hut om rijstzakken op te leggen, dus neem een statief mee. Je kunt voor deze gelegenheid een driepoot met zwenkkop huren, mocht je er zelf geen hebben. De kosten zijn € 15,00 per dag. Fotograferen zonder speciaal vogelstatief is niet aan te bevelen i.v.m. onscherpe foto's. Je fotografeert door een camouflage gaas en dus niet achter glas.

Ik hanteer geen dagdelen. Vooraf reserveren, betaling alleen gepast contant. Afzeggen vanwege weersomstandigheden is zonder consequenties. Er wordt dan wel een nieuwe datum gepland. Alle overige afzeggingen korter dan 5 dagen voor de geplande datum, worden doorberekend.
Ook gehonoreerde datumverzoeken en toezeggingen per mail gelden als een reservering. Er wordt bij deze annuleringen een factuur gestuurd van € 50,00 voor de gederfde inkomsten.

De koffie met een versnapering staat voor je klaar en het gebruik van het sanitair is inbegrepen.
Bel, of mail voor de beschikbaarheid; 0653384575, [email protected]


Overnachten kan bij deze drie hotels, allen op minder dan vijf minuten:
Bilderberg Het Speulderbos
Bilderberg Residence Groot Heideborgh
Hotel de Veluwe


Een paar spelregels die bij mijn fotolocatie horen;
- Er wordt NIET gevoerd rond de vijver! De reden is, dat ik mijn fotoschilderijtje zo mooi en natuurlijk mogelijk wil houden. Daar zit veel tijd en energie in. Voer geeft humus, onkruid en schimmel. Fotografen die zich daar niet aan houden, wordt € 25,00 schoonmaak- en reparatiekosten in rekening gebracht.
- Rokers (buiten!) graag jullie peuken meenemen als je weg gaat. Geldt ook voor ander afval.
- Graag zoveel mogelijk in de hut verblijven om de vogels niet onnodig te verstoren. Bovendien heb je zo ook meer te fotograferen.  Soortenlijst boshut GarderenSoortenlijst boshut Garderen