Buitenkans op bosvogels

In Garderen op de Veluwe (Nederland) ligt een kleine fotohut midden in het bos. Op deze locatie zijn tevens twee permanente schuiltentjes met voerplekken aanwezig van waaruit met diverse achtergronden dezelfde vogels gefotografeerd kunnen worden. Het hele jaar door wordt er gevoerd en de vogels zijn er daardoor niet schuw en laten zich gemakkelijk lokken en benaderen. De foto settings zijn bewust zo opgesteld dat het (ook) zeer geschikt is voor mensen met kortere brandpunt afstanden. Maar vooral om de hoogste kwaliteit te kunnen halen, doordat de vogels soms op maar twee meter afstand zitten. De locatie is geschikt voor twee fotografen tegelijk. Alle bosvogel soorten komen op deze locatie, inclusief eekhoorn en konijn.

Op deze locatie geef ik de workshop Bosvogels fotograferen. Die bestaat uit drie onderdelen:

De camera Korte uitleg over de basistechniek van een camera in combinatie met lenzen en de lichtomstandigheden.
Als de cursist die kennis al in huis heeft, dan gebruiken we de tijd voor dit onderdeel om te gaan fotograferen.
Je hebt een camera (systeem, spiegelreflex, of bridge) en een statief nodig. Minimale brandpuntafstand is 300 mm (met of zonder extender).

Het onderwerp Uiteraard het fotograferen van de vele soorten bosvogels en wellicht ook de eekhoorn.

De nabewerking Een foto uit welke camera dan ook, is niet af. Dus leg ik uit wat je minimaal moet doen aan een beeld, zodat je er echt het allerbeste uithaalt. Dat zal plaats vinden in Garderen, maar kan eventueel ook bij jou op de pc, of laptop.

De cursus is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden die al wel weten hoe je foto’s moet maken met de eigen camera, maar die er meer uit willen halen. Zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. We starten van 9.00 uur tot 10.00 uur met de theorie. Dan gaan we tot 15.00 uur fotograferen. Daarna behandelen we de foto nabewerking tot 16.00 uur.

Kosten per persoon; 195 euro (de tweede en volgende persoon tegelijkertijd aangemeld, 150 euro. Deelnemers onder de 18 betalen € 100,00).
Annuleringskosten na bevestiging reservering zijn € 75,00, tenzij er een nieuwe datum wordt gevonden. Bij annuleringen binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop zijn de kosten € 75,00 ongeacht of er een nieuwe datum wordt overeengekomen.

Groepsgrootte tot maximaal 2 personen.
Koffie, thee, frisdranken en lunch zijn inbegrepen. Speciaal vogelfotostatief is te leen.
De workshops kunnen alle dagen van de week gegeven worden afhankelijk van de weercondities.

Schrijf je hier in, of bel 06 53384575, of mail naar [email protected]
Voorbeeld foto's van wat er zoal langs komt op deze unieke fotoplek: