Workshop bomenfotografie, hele oude bomen in een heel oud landschap

In Engeland vind je nog zeer oude bomen, bossen en boskernen. In Nederland verdween in de negentiende eeuw het laatste oerbos met de kap van het Beekbergerwoud. Wij kennen nauwelijks meer oerbomen. In Engeland is het veel beter gesteld met de oerboom: daar kun je nog op vele plaatsen door de uitgestrekte wouden lopen en genieten van zeer dikke oude bomen. Een overweldigende ervaring! Deelnemers zijn altijd zeer onder de indruk van de leeftijd van de bomen. Zelfs bomenvakmensen leren er hoe een boom heel oud kan worden, wat de invloeden zijn van eeuwen menselijk handelen, van storm en schimmels. Maar niet alleen dat, deze oeroude reuzen kunnen iets in jezelf in beweging zetten, je een ruimere kijk geven op het leven. Een oude boom uit Engeland is gemiddeld 5 tot 50 keer ouder dan een Nederlandse boom en laat zo een langduriger en veelzijdiger proces zien. Een proces dat een diepe spiegel is voor een duurzamer leven. Er zijn zelfs Taxussen te bewonderen van maar liefst 4500 jaar oud!

De Engelse boomveteranen zijn, vergeleken met de monumentale bomen in Nederland veel ouder en indrukwekkender. De Britten zijn door de eeuwen heen veel zuiniger op hun bomen geweest en de omstandigheden zijn ook gunstiger. In ons excursiegebied (voornamelijk Kent, Surrey en Sussex) zijn verschillende zeer oude bossen te vinden en veel solitaire bomen.

4 daagse reis naar Engeland, Aylesford

Sinds 1996 organiseert Jeroen Heindijk (Geronimo) kleine groepsreizen voor bomenliefhebbers, naar oude bomen en bossen in Zuid Engeland. Dit jaar zijn www.bostochten.nl en Bart Fotografie een samenwerking aangegaan.
Jeroen weet de mooiste plekjes van Zuid Engeland te vinden en weet alles van bomen. Bart weet als geen ander hoe je daar sfeervolle beelden van kunt maken (foto's van Jeroen Heindijk).


Voor deze reis vertrekken we rond half negen uit Zeist richting Calais. Vier uur later zitten we op de boot richting Engeland. We reizen in een minibus voor maximaal negen personen. Onderweg bekijken we een aantal oude bomen, parken en lanen. We overnachten in een oud klooster (1242), dat is omsloten door een prachtige tuin, eten in 400 jaar oude pubs en kijken naar bomen van meer dan 1000 jaar oud.

Data opties bij voldoende belangstelling.

Kosten € 750,00 all-in.
Inclusief alle vervoer, de oversteek per boot, overnachtingen in het klooster, rondleidingen, de fotografie workshop, ontbijt, lunch en diner. Alleen de drank is voor eigen rekening. Dus op naar Zuid Engeland, naar het oude bomen Walhalla! Vier dagen zijn we in verschillende oude bossen die ons meer vertellen over ouder wordende natuur. Wij zien dit niet meer op die manier in Nederland, daarom reizen we af naar het Engelse. See you soon!


Bel met Bart 0653384575, mail naar [email protected] of schrijf je hier in.