Workshop tulpen fotograferen

Categorie; groepsworkshop
Thema; voorjaarsbloemen
Locatie; Verzamelen bij Hans en Grietje, Sternweg 2A, 3898 LJ Zeewolde
Workshopleider; Bart Stornebrink
Aantal; maximaal 10 deelnemers (doorgaan bij 5)
Niveau; beginnend fotograaf vanaf 16 jaar, die al wel de functies weet te vinden op de camera.
Datum; zondag 28 april
Kosten; € 75,00
Inclusief; versnaperingen, boekje over fotobewerking, btw
Tijden; van 9.00 tot 13.00 uur
Benodigdheden; statief, macrolens (tussen 90 en 150 mm) of korte zoomlens met tussenring, groothoeklens (tussen 10 en 24 mm), polarisatiefilter en grijs verloop filter (indien in het bezit), eventueel een macroflitser.

Programma; De meeste mensen gaan als ze tulpen willen fotograferen naar de Keukenhof. Maar wij gaan elk jaar de tulpenroute rijden in de Flevopolders. Daar tref je in april en mei duizenden hectares van de meest spectaculaire tulpensoorten in alle kleuren van de regenboog. We rijden met onze auto’s (carpoolend) langs een aantal tulpenvelden en gaan ons daar groepsgewijs bekwamen in zowel de macrofotografie als de landschapsfotografie. We leren het landschap te lezen en te spelen met lijnen en vlakken. Voor de mensen die filters in het bezit hebben, gaan we daar de voordelen van laten zien.

Bij aanvang van de workshop onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, krijg je een korte uitleg over de instellingen van jouw camera die we nodig hebben voor tulpenfotografie. Onderweg wordt daar door de cursusleider verder op ingegaan. Instellingen als diafragma, ISO waarde, sluitertijd, belichtingscorrectie, scherpte diepte zijn begrippen die aan bod komen. Tijdens het fotograferen wordt vooral aandacht besteed aan compositie. Daarmee maken we de sfeer in onze beelden nog indrukwekkender. De workshopleider past zijn uitleg volledig aan op jouw niveau en het type camera waarmee je fotografeert.

 

Schrijf je hier in.

Als je vragen hebt over de techniek en het materiaal, dan kun je hem ook vooraf bellen op 0653384575, of mailen naar [email protected]

We gaan elkaar zien tussen de prachtige tulpenvelden van de Flevopolder!